YARDIM
 

SEPETLE ÇALIŞMAK

Alışveriş Sepeti Yaratmak

Alışveriş sepeti nasıl yaratılır ve nasıl ürün eklerim ?

Her üyenin hazır ve boş bir alışveriş sepeti mevcuttur. Ana sayfamız sağ üst köşesinde, üzerinde sepet logosu ve numara yazılı buton tıklanınca sepetiniz açılacaktır.

Sepete eklemek istediğiniz ürünleri, arama motorundan referans yazarak veya marka odaklı açılır hızlı menüden, bulun ve indirin.

İndirilen ürünlere, miktar yazıp sayfa altındaki "Stok Mevcudu Sorgula" butonu ile stok sorgulayabilir veya "Alışveriş Sepetine Ekle" butonu ile sepetinize ekleyebilirsiniz.

Alışveriş sepeti her açıldığında bilgiler güncellenir mi ?

Evet, sepetinizi her açtığınızda, içindeki ürünlerin fiyatları, iskontoları, stok mevcutları ve TCMB satış kurları anlık ve güncel bilgilerle gelirler.

Alışveriş sepetime değişik markalara ait ürünler koyabilir miyim ?

Evet, değişik markalara ait ürünleri tek bir sepet içine koyabilirsiniz.

Alışveriş sepetimle hangi işlemleri yapabilirim ?

Ürün dolu Alışveriş sepetiniz ile, firmamıza Fiyat Talebi, müşeterilerinize Teklif mektubu ve firmamıza Sipariş işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz, ürünler silinmedikçe, sepeti her açtığınızda görebilirsiniz.

Fiyat Talebi, Teklif ve Sipariş işlemlerinden sonra sepetiniz otomatik boşalacaktır.

Alışveriş sepetim içindeki ürünlerden sadece biri veya birkaçı ile işlem yapabilir miyim ?

Evet, Alışveriş sepeti açıldığında tüm ürünlerin başında [seç] işaretini görörsünüz, seçili işareti yapacağınız işleme ürünün dahil olduğunu gösterir.

Bu bölümde ürün seçimlerinizi yapınız ve işleminizi gerçekleştirin, seçime dahil edilmemiş ürünleriniz silinmez ve sepette kalırlar, işleminiz sadece seçilen ürünler ile yapılır.

Ürünleri toplu ve hızlı bir şekilde alışveriş sepetime nasıl eklerim ?

ޞayet ürün referansları hakkında bilginiz varsa bu işlem çok basit ve hızlı olacaktır.

Ana sayfamızda, Sepet İşlemleri bölümü detayında Toplu Ürün Girişi > Referans Yazarak seçeneğini tıklayınız. Açılan sayfada ürün referansı kutucuğuna, referansları yazmaya başlayınız. En az 4 karakter girdiğinizde, uyumlu tüm ürünleri gösteren pencere açılacaktır, buradan istenen ürünü tıklayınız ve miktar kolonunu doldurunuz Referansı ne kadar uzun yazarsanız, ürün seçiminiz o kadar kolaylaşır. Aynı yöntemi kullanarak listenizi tamamlayınız.

Sayfa altında bulunan "Ürün Referanslarını Kontrol Et" butonunu tıklayınız. Sistem referansları ve miktarları kontrol edecek ve yeni açılan sayfada mevcut bilgileriyle beraber gösterecektir.

Hataları açılacak sayfada, girilen referans kolonuna müdahale ederek bertaraf ediniz. Kutu adedi mecburiyetine uymayan miktarları düzeltin, istemediğiniz ürünlerin silinmesini sağlamak için miktar hanesini boşaltınız ve "Referansları Tekrar Kontrol Et"butonunu tıklayınız. Sistem tekrar kontrol edecek ve listeniz hatasız son şeklini alacaktır.

Sayfa altında bulunan "Alışveriş Sepetine Ekle" butonunu tıklayın. Tüm ürünler Alışveriş sepetinize eklenecektir.

Elimde hazır bir excel listem var, ürünleri sepete nasıl aktarırım ?

Bu işlem en hızlı sepet yaratma yöntemidir. Sistem bilgisayarınıza boş bir excel sepet indirir, siz içini doldurduktan sonra geri alır.

Ana sayfamızda, Sepet İşlemleri linki detayında Toplu Ürün Girişi > Excel Dosya Yükleyerek seçeneğini tıklayınız. Açılan sayfada 1.no lu seçenekte bulunan sablon.xls linkini tıklayın ve dosyayı bilgisayarınız masaüstüne indirin, ve farklı kaydet ile masaüstüne kaydedin.

Kendinize ait Excel dosyanızda bulunan bilgilerden, sadece markasına ait Ürün Referansı ve Miktar bilgilerini, kopyala / yapıştır yöntemi ile, ayrı ayrı olarak, bilgisayarınıza inen sablon.xls dosyasında, ait oldukları sütunlara yapıştırın, kaydedin ve kapatın.

Başlıkları silmeyin ve Miktar sütununa sadece çıplak rakam giriniz. Ad / Mt / Kg gibi birimleri sistem kabul etmez.

3.no lu seçenekte bulunan gözat butonunu tıklayın, dosya seç penceresi açılacaktır, hazırladığınız sablon.xls dosyasını seçerek, penceredeki butonunu tıklayın. Daha sonra, "Transfer Et" butonunu tıklayın, dosya sitemize transfer edilecektir. Bu işlem satır sayısına göre biraz uzun sürebilir, lütfen bekleyiniz.

Hataları açılacak sayfada, girilen referans kolonuna müdahale ederek bertaraf ediniz. Kutu adedi mecburiyetine uymayan miktarları düzeltin, istemediğiniz ürünlerin silinmesini sağlamak için miktar hanesini boşaltınız ve "Referansları Tekrar Kontrol Et" butonunu tıklayınız. Sistem tekrar kontrol edecek ve listeniz hatasız son şeklini alacaktır.

Sayfa altında bulunan "Alışveriş Sepetine Ekle" butonunu tıklayın. Tüm ürünler Alışveriş sepetinize eklenecektir.

Birden fazla sepet yaratabilir miyim ?

Evet sayısız sepetler yaratabilir ve işlemler yapabilirsiniz.

İhtiyaç halinde Alışveriş sepetinizi kaydedin, içindeki tüm ürünler, yeni bir sepet adı, proje adı ve hazırlayan adı ile Kayıtlı Sepetler bölümüne taşınıp kaydedilir. Bu yöntemle sayısız sepetler yaratabilir ve muhafaza edebilirsiniz. Örneğin bir projede çeşitli bölümlerin detaylarını veya pano ürünlerini, ayrı ayrı sepetlerde takip edebilir, ayrıca ileride birleştirmek istediğiniz sepetleri de birleştirebilir, ve hatta tek bir satın alma sepeti yaratabilirsiniz.