YARDIM
 

SEPETLE ÇALIŞMAK

Müşterilerime nasıl Teklif Mektubu hazırlayabilirim ?

Teklif mektubu hazırlayabilmek için öncelikle sitemize üye olmanız ve "üye girişi" yapmanız gerekir.

Tüm Teklif Mektubu işlemlerinizi, Alışveriş sepetinizi veya Kayıtlı Sepetinizi açarak, ‘ Teklif Yaz ’ butonunu tıklayarak başlayabilirsiniz. Süreçler hep aynıdır.

Alışveriş Sepetinden Teklif Yaz

Alışveriş Sepetinizi açınız, Teklif yazmak istediğiniz ürünlerinizi seçiniz ve "Teklif Yaz" butonuna tıklayınız.

Teklif Mektubu 1. Aşama

Bu sayfa Teklifi hangi müşterinize tanzim edeceğinizi belirler. İlk defa teklif hazırlanıyorsa müşteri bilgilerini elden giriniz ve "kaydet ve kayıtlı müşterilerime ekle" butonunu tıklayınız. Kaydetmek istenmez ise, sayfa altındaki "devam et" butonunu tıklayınız.

Ünvan ve adres girişi mecburidir. Teklifinizin Ticari şartları öntanımlı gelir ancak istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Müşterinizin daha önceden kaydı varsa, onu seçip "Bilgileri getir" butonunu tıklayınız. Müşteri bilgileriniz sayfaya gelecektir. İsterseniz bu bilgileri butonları kullanarak güncelleyebilir veya silebilirsiniz, sayfa altındaki "devam et" butonu ile ilerleyiniz.

Teklif Mektubu 2. Aşama 

Bu sayfa Teklifinizin ürünler sayfasıdır ve tüm teklif kondisyonları bu sayfada belirlenir.

Yaptığınız tüm değişiklikleri "güncelle" butonu ile mutlaka güncelleyin."Ürün Ekle" veya "Ürün Sil" butonları ile ürün ilave edebilir veya silebilirsiniz. "Ürün Taşı" butonu ile seçtiğiniz ürünleri teklifinizden çıkartıp başka bir sepete taşıyabilirsiniz.

Her bir ürün satırına kendine ait bir teslim süresi yazmak istenmez ise, "mevcut / teslim bilgisini", Gösterme şıkkını seçiniz. Teklif sonuna tümünü kapsayacak bir teslim süresi yazılabilir.

Ürünlere ait maliyetinizi görebilmek için "Yüklenen maliyet iskontoları" bölümünden seçim yapınız. Listenize seçilen maliyet iskontoları yüklenir.

Teklifinizi ister net fiyatlarla, ister liste fiyatı ve iskontolarla düzenleyebilirsiniz. Her ürünün para birimini istediğiniz gibi değiştirebilir, açık olan her alana elden istediğiniz rakam ve bilgiyi yazabilirsiniz.

Listeniz ürün açısından kalabalık ise, iskonto işlemlerini toptan yapabilmek için birtakım kolaylıklar getirilmiştir. Bunlar ürün listesinin en altında bulunan, "para birimini belirle" , "iskonto uygula", "iskonto ayarı", "iskontoları resetle" butonlarıdır.

- Para birimini belirle butonu görevi

Teklifinizdeki ürünler daima piyasada satıldıkları orjinal para birimleriyle (ORJ) listelenirler, ancak bu seçenek ile sepetinizdeki ürünlerin tamamını veya seçilenleri istenilen para birimi ile ifade edebilirsiniz. Fiyatlar seçilen para birimine kurla çarpılıp dönüşmez, Teklif edilecek fiyatı elden girmeniz gerekir.

Güncelle butonunu tıklayıp hesaplamaları görebilirsiniz.

- İskonto uygula butonu görevi

Teklifinizdeki ürünlerin tamamına veya sadece seçtiğiniz ürünlere, elden gireceğiniz bir iskonto oranını uygulayabilirsiniz. Güncelle butonunu tıklayıp hesaplamaları görebilirsiniz.

- İskonto ayarla butonu görevi

Teklifinizdeki ürünlerin tamamına veya sadece seçtiğiniz ürünlere, orjinal gelen iskontolar üzerine (+) veya (-) seçtiğiniz puanı işler ve hesaplamaları yapar. Güncelle butonunu tıklayıp hesaplamaları görebilirsiniz.

- İskontoları resetle butonu görevi

Birtakım hesaplamalar yaptıktan sonra, sepetinizin tarafınıza uygulanan orjinal iskontolara geri dönmesini sağlamak için bu butona tıklayınız. Teklifinizin en altındaki bölümde bulunan, Teklif opsiyonu, ödeme sekli, Teklifi hazırlayan ve ilgili kişi bilgilerini doldurunuz, teklifle ilgili notunuzu Not alanına yazınız ve ‘devam et’ butonu ile ilerleyiniz.

Teklif Mektubu 3. Aşama

Bu sayfada teklifinizin son halini görmektesiniz. Kontrol ediniz, hata durumunda geri dönüp düzeltip tekrar ilerleyin. Sayfa altında yetki şifrenizi giriniz ve "devam et" butonunu tıklayınız.

Tebrikler ile başlayan sayfa geldiğinde teklifiniz oluşturulmuştur ve "Ticari İşlemler" başlığı altında "Teklif Mektupları > Müşteriye Gidenler" bölümüne kaydedilmiştir. Siz silmediğiniz müddetçe orada kalacaktır.

Kayıtlı Sepetlerden Teklif Yazmak

Ana sayfamızdan, "Sepet İşlemleri" bölümü detayında bulunan "Kayıtlı Sepetler" linkini tıklayıp, gelecek sayfada, sepet adını tıklayıp sepetiniz açınız.

Sayfa öntanımlı olarak "sepetle ilgili işlemler" bölümünde açılır. Lütfen "Teklif Mektubu İşlemleri" başlığını tıklayınız ve daha sonra "Teklif hazırla" butonunu tıklayınız. Bundan sonraki süreçler yukarıda bulunanlarla aynıdır.